.

Μενού

Ariadni Leptopoulou

Ariadni Leptopoulou

Ariadni Leptopoulou

Υπήρξα ένα παιδί που υποδυόμουν πολλούς από τους ρόλους που μου τραβούσαν την προσοχή. Ρόλους που γνώριζα μέσα από τα βιβλία, από πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες των άλλων, από κρυφές συζητήσεις γονέων, από την καθημερινότητα γενικότερα.

Έφτιαχνα έτσι έναν ολόδικό μου φανταστικό κόσμο μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η εγγενής μου περιέργεια για το πως είναι να είσαι άνθρωπος με οδήγησε στις σπουδές μου.

Η πορεία μου στον χώρο της ψυχολογίας ξεκίνησε στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας όπου αποφοίτησα με το πρώτο πτυχίο Bachelor of Science στην Ψυχολογία.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην ψυχαναλυτική θεωρία, στο ίδιο πανεπιστήμιο, στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Σπουδών (Centre for Psychoanalytic Studies).

Μετεκπαιδεύτηκα στην κλινική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Universiteit Leiden της Ολλανδίας κάνοντας την διατριβή μου στη μείζων καταθλιπτική διαταραχή υπό την εποπτεία του Willem van Der Does.

Είμαι εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας BioOncology Care με επικεφαλή τον Dr. Ι. Μπουκοβίνα, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων σε ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στις οικογένειες των ασθενών.

Παράλληλα, στο ιδιωτικό μου γραφείο παρακολουθώ ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων.

Γενικότερα, απολαμβάνω να ερμηνεύω και να εξηγώ τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης.

Το σπουδαίο με το να είσαι θεραπευτής είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τυχόν πλήξη καθώς οι ικανότητες που διαθέτει ο άνθρωπος να ανακαλύπτει, να εξελίσσεται και να ολοκληρώνεται, είναι ένας μαγικός κόσμος που κάθε μέρα ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας.

How I Work

How I work

Η ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση είναι μια ενσωμάτωση ψυχοδυναμικών ιδεών, ανθρωποκεντρικής ψυχοθεραπείας και υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρομαι να εξερευνήσω μαζί σας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σκέψεις και συναισθήματα, την αίσθηση του εαυτού σας, τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους και τη σχέση με τον κόσμο γενικότερα.

Κατά την δική μου προσέγγιση, η ψυχοθεραπεία έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά συμπτώματα (άγχος, θλίψη, πανικό κ.ο.κ), να επεξεργαστούμε και να ξεπεράσουμε αδυναμίες και δυσκολίες της καθημερινότητας και να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας των συναισθημάτων μας.

Ακόμη και όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύμπτωμα, η ανάγκη να επεκτείνουμε τις ικανότητες μας αλλά και την κατανόηση του εαυτού μας διεισδύοντας στα πιο απόκρυφα κομμάτια της ψυχής μας, αποτελούν ισχυρά κίνητρα για να εμπλακεί ένα άτομο σε μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία.